WAT STAAT ONS TE WACHTEN IN 2010
vorige levensvorige levens

Wat staat ons te wachten in 2010:


Daar bedoel ik niet mee, wat voor situaties er op je pad gaan komen, maar het heeft meer te maken met de energie. Elk jaar heeft een thema, wat is de energie die bij het jaar 2010 hoort. Je kunt je afvragen waarom moet ik dat weten, dan kun je de situaties daar aan linken. Omdat je weet, dat heeft met die energie te maken, de situaties.
Het wordt een heel lastig jaar, lastig in de zin van, dat de overgang van de energieën van 2009 naar 2010 heeft plaatsgevonden. De afgelopen volle maan  viel op oud en nieuw. Het was de volle maan van de langste nacht, met als thema de energie van het oude loslaten en het nieuwe verwelkomen, dat het op oud en nieuw valt is ook geen toeval. De energie die op die datum valt stopt niet op die nacht, dat oude loslaten om ruimte te maken voor nieuw dingen gaat dus nog even door.

Het woord is uitzuivering.

Op alle manieren in alle situaties. Uitzuiveren van jezelf, 2010 word een jaar waarin je naar binnen gaat, het is aan jullie zelf of je dat daadwerkelijk doet en of je die energie gaat gebruiken. Uitzuivering van jezelf, de ‘rotte plekken’ van jezelf, dat mag je doorvoelen en loslaten, dat is niet alleen dit jaar. Maar alles wat je doorvoelt, dat is best pijnlijk, dat is geen euforie, dat kan woede zijn, frustratie, of andere emoties. Alles wat gebeurd in 2010 is uitzuivering. Ook wat betreft je omgeving. Kennissen familie, vrienden. Als je al een tijdje hebt, “heb ik die persoon nog wel iets te melden?”, omdat het altijd een goede vriend was of misschien wel een partner. 2010 zal je echt voor de keuze stellen, wie laat je werkelijk toe in je leven? Heb je de moed om bepaalde mensen van je lijstje te schrappen, of doe je het niet omdat die ander zo aardig is. Gewoontegetrouw blijven ze op je lijstje staan, je doet het omdat het hoort, maar dat je merkt dat je er geen zin in hebt. Dat je mensen voelt die je niet meer in je cirkeltje passen, dat je mensen hebt die niet meer op jouw level zitten. Dan gaat je energie verbrokkelen, op het moment dat je mensen in je omgeving hebt die niet op jouw level zitten dan verbrokkelt je energie. Dat kost je energie.

Durf je er iets mee te doen?

Vraag: wanneer was de vorige keer van de uitzuivering? Antwoord: dat is er altijd, maar een jaar van uitzuivering, dat is de eerste keer. Omdat het nu noodzakelijk is om verder te groeien, omdat er stukken losgelaten moeten worden om te groeien. Het is zo heftig dat het je kan duizelen. Ga terug naar je zen! Als je het even niet ziet zitten, ga terug naar je basis.

ESSENTIE. Dat is het volgende woord.

Vraag: als je bij mensen voelt, die niet op jouw level zitten? Als je het gevoel hebt. De mensen waar je moeite mee houd, omdat je denkt dat het hoort. Maar het gaat om de keuze waar je echt afscheid neemt. Dat is wel anders. Dan wanneer je dat altijd doet in je leven. Je moet ernaar gaan handelen, dat is wat anders dan dat het contact verwatert. Het is noodzakelijk als je het gevoel hebt dat je dan een keuze maakt. Of laat je het toe, omdat je denkt dat het zo hoort.

Bijvoorbeeld: als je met oud en nieuw afgesproken hebt met bepaalde mensen. En dat het op dat moment eigenlijk niet goed voelt, ga je dan daarnaar handelen of ga je gewoon afspreken met die mensen. Als je toch afspreekt tegen je gevoel in dat je eigenlijk niet wilt, heeft dat consequenties. De energie dat je tegen je gevoel in bent gegaan, loopt door en dat is niet zomaar weg. Vraag: wat zegt het dan over mensen die ziek worden met oud en nieuw. Dat was in dit geval de energie van de volle Maan.

Alles wat je in 2010 gaat doen, heb je in al je levens nog nooit gedaan. De situaties komen achter elkaar. Wees je bewust dat je moet uitzuiveren.

In je lijf, in je energie doet dat iets met je. Dat heb je misschien wel vaker gehad. Het heeft nu een veel grotere invloed, op het moment dat je je nu zo voelt, en ernaar handelt, zuiver je gelijk uit. De uitwerking is nu al zoveel sneller.

Als je in het verleden heel vaak niet handelde dan kreeg je wel eens een keer de consequentie. Nu pats boem gelijk! De consequenties zuiveren ook gelijk uit, dan wanneer het 5 maanden zou duren. De consequenties van het niet handelen heb je soms ook nodig. Geen enkel dingetje wat door je heen komt moet je negeren, gelijk handelen. Luister er gelijk naar, ajb. Het handelen geeft uitzuivering. En het niet handelen, geeft ook uitzuivering, maar dat is veel zwaarder. Als je bijv. 7 keer in de week gaat sporten. Dan word het fobisch.

De overgang naar de 5e dimensie is er al. Vanaf yule 21-12-2009 is een soort overstap. Alsof je over een weiland heen bent gesprongen. De een zou in de teil kunnen belanden en de ander gaat er gelijk overheen. Dat heeft te maken met hoe sta je erin, hoe krachtig sta je in je kracht. Sta je in vertrouwen. Iedereen springt over de sloot, maar hoe je erover springt, is voor iedereen anders. Noodzakelijk, want de aarde heeft ook de uitzuivering nodig. De aarde is net als wij een ziel.

Vraag: als ik eraan denk dan denk ik, 'dat kan ik niet'. Antwoord: je kunt echt alles. Voorbeeld van de schoonouders, die je gewend was om 20 keer per jaar te zien, maar dat voelt niet goed. Dit lukt je bijv niet zomaar. Welke consequenties heeft het als je volhoud in de relatie, nu en op den duur. Beslissing om te zuiveren, ga je uit elkaar of blijf je juist bij elkaar om uit te zuiveren? Je hoeft niet altijd afscheid te nemen van elkaar. Je kunt je patronen zuiveren, door je niet meer te laten triggeren. Vb mar: als je normaal je schoonouders 20 x per jaar zit, dan kun je er ook voor kiezen om ze 5 x per jaar te zien. Soms kun je wel afscheid nemen, als je voelt, 'dit contact belemmert me dusdanig'. Het niet naar je gevoel luisteren en daarnaar handelen, heeft veel meer consequenties dan wanneer je naar jezelf luistert. De consequenties zijn duidelijk voor de vrouw en de kinderen wanneer je afscheid neemt, maar wat bij het niet doen, dan zijn de consequenties niet duidelijk. Zou je weten  wat de consequenties zijn, dan zou je ervoor kiezen om afstand te nemen. Maar wij weten 9 van de 10 keer niet wat de consequenties zijn. Soms kun je het inschatten, maar consequenties van het niet handelen zijn moeilijk in te schatten. Dus je hebt vertrouwen nodig om op je gevoel af te gaan. Dit is niet makkelijk. Je enige leidraad is je zuivere gevoel. Vraag: dus je moet niet je ratio meenemen in je beslissingen? Antwoord: nee!! Je moet niet denken dat het je schoonouders zijn, maar het zijn ook gewoon mensen (stel je neemt vreemde mensen, bijv. iemand uit je straat, waar je dit bij zou voelen). Dus bekijk de situatie zonder de relatie te bekijken. (reactie van Iwona) door het soort relatie word er veel aan gekoppeld, zoals allerlei verplichtingen. Dan zijn er strings aan attached, 't is nu eenmaal familie. “ Dat het hoort” hebben wij zelf bepaald. Uitzuivering is noodzakelijk.

Als je uitzuivert komt er ruimte. Deze ruimte is noodzakelijk, want we moeten verder naar een hogere trilling. Het glas is vol en je kunt het wel voller gieten, maar dan loopt het over. Dan krijg je chaos, dan raken mensen compleet in de war. Met het risico dat je niks meer doet aan bewustwording, je raakt de kluts kwijt bij een vol glas. Je kunt ook een beetje legen en dan weer vullen… In de loop van het jaar iedere keer een beetje drinken en dan weer legen.

Vraag: is het handig om ipv uit het glas te drinken, gelijk uit de fles te drinken? Als je dat doet, dan heb je het niet meer nodig om uit een glas te drinken… Dan ben je als een soort rietje, bekeken vanuit de symboliek van de schoonouders. Dit kun je als een deel van jou beschouwen, dus je moet jezelf zuiveren. (Reactie van Eric) Je zit altijd met de andere partij, maar als de ander in een andere flow zit en jou probeert leeg te zuigen, dan ga je proberen wat te doen. Kunnen we niet de ander accepteren, kunnen anderen niet wat meer doen? Ja, dat zou mooi zijn, maar niet iedereen doet dat. Iets in je word getriggert, een ander laat jou iets zien: iets ouds, daarmee neem je afscheid van een oud stuk (een patroon) in jezelf? Maar dat is theoretisch. Is dat dan emotie of gevoel? Je moet onderscheid maken tussen iemand waar je niet mee door 1 deur kan, die je triggert. Of dat je vanuit je ziel het gevoel hebt dat iemand niet meer bij je past, dus niet vanuit emotie maar vanuit je ziel voelt, die past niet meer bij mij: zielsmatig. Andere keuze, is dat je dan vanuit een trigger iemand de deur wijst, dit is vanuit emotie.

2e woord: de essentie. Dit is al bezig in de energie. Wat is werkelijk de essentie van wat jij op aarde aan het doen bent. In 2010 gaat dit een hele grote rol spelen. De zen is jou, is de essentie: terug naar je zen. De zen is de basis, de essentie. Als je getriggerd bent stap je terug naar de essentie. Als je alle lijntjes loskoppelt, dan terug naar de essentie. Je emotie neemt je mee op de loop. Je hebt een gevoel, en 2 sec later, weg gevoel. Doemdenken, ratio, stel nou dat, het ware gevoel waar het werkelijk om ging ben je dan kwijt, ga terug naar de essentie. Als je merkt dat je vastloopt, terug naar de basis, terug naar de essentie. Elke essentie van elke situatie, dan zul je merken dat alles dezelfde essentie heeft, ZELFLIEFDE. Essentieel is zelfliefde, hoe vaker je jezelf verloochent, hoe moeilijker je het zult krijgen. De energie is afgestemd op zelfliefde.

Voorbeeld uit de groep, mijn ouders gaan scheiden, na 40 jaar. En ze vertelde tegen haar moeder, zetje korset om in kracht, zet het om in zelfliefde. De essentie zal altijd zelfliefde zijn.
Stel jij gaat een beslissing nemen vanuit zelfliefde dan zullen mensen om je heen zeggen: “zo, dat is egoïstisch”, die zullen dat niet herkennen als zelfliefde. Omdat je jezelf niet meer wilt verloochenen, maak je een keuze, en dan zijn er overal triggers van buitenaf, dan zijn dat je valkuilen. Laat je je dan meeslepen door buitenaf? Of blijf je bij je keuze en doe je dit omdat je jezelf niet meer wilt verloochenen. De keuze is al moeilijk genoeg, om in moeilijke situaties voor jezelf te kiezen. Je wilt eigenlijk dat het in een klap opgelost is. Door de essentie te voelen en te handelen, niet een beetje maar totaal. De valkuilen zullen hetzelfde zijn, maar het is wel de bedoeling dat je nu gaat handelen. Ik zeg vaak tegen mensen, ”leg je lat niet te hoog”, maar nu zeg ik. “Als het gaat om zelfliefde leg dan je lat hoog.” Dat vinden mensen het moeilijkste.

Reactie uit de groep: met volle maan zei je dat je iedereen een sprankje gelukzaligheid toewenste. Nou heb ik het daar thuis over gehad en we zijn daar bewust mee bezig. Dan zit ik op de bank met een fleece dekentje op de bank en dan lopen de kippen in de tuin. En dan ben ik zo gelukkig. Dat is niet ego, dat is zelfliefde.
We moeten ons onszelf dat aanleren.

In 2010 gaan we leren wat werkelijke liefde is, we gaan ontdekken, als je dat nog niet ontdekt hebt, wat werkelijke liefde is. Je kunt het voelen en als je het een keer hebt gevoeld, dan kun je daarnaar terugpakken. Al eeuwen denken we het gevoeld te hebben, maar is dat liefde? We hebben daar een bepaald gevoel bij, omdat we zo genoemd hebben. In de eeuwen hebben we dat zo gekoppeld, het kan ook medeleven zijn, compassie, aandacht, maar dit betekent niet werkelijke liefde. Waar we met zijn allen straal voorbij lopen, we herkennen het niet. Als je het een keer hebt erkend, herkent, dan weet je wat het is. Dat wil niet zeggen dat je dagelijks er de hele dag in loopt.

Er zit vaak ego om de hoek, omdat mensen het vaak fijn vinden om te geven ipv te ontvangen. Dat geeft de mens een goed gevoel, dat je een goed gevoel hebt over jezelf omdat je iets gegeven hebt, kijk mij nou eens geven. Dan is het vaak niet onvoorwaardelijk. Werkelijke liefde heeft niets meer te maken met ontvangen of geven. Onvoorwaardelijke liefde is zelfliefde.

Je weet dat je moet werken aan patronen, maar niemand werkt aan liefde, we denken te weten wat liefde is. Er is maar 1 universele liefde.

Vraag: kun je dit pas ervaren als je vrij bent van patronen en blokkades? Antwoord: nee, wel korte momenten, als je in je gevoel zit. Je zit niet dag en nacht in je blokkades. Momenten van zen, kun je voelen. Vraag: Moeder Theresa is dat liefde? Antwoord: haar daden zijn voor 90% echte liefde. Maar er is 10% wat ergens vanuit, … zij is/was nog niet 100% van de dag ware liefde. Waarop is dat gebaseerd? Komt van boven, zoals alles in channeling, dit is een channeling. Bestaan er mensen op aarde met 100% liefde? Ja, maar alleen, ze zullen zich niet altijd op die manier manifesteren. De mensen zijn er wel, alleen de manifestatie van dat zijn 100% werkelijke liefde is niet altijd aanwezig omdat dat in dat moment daar nog niet kan. Omdat de tijd nog niet helemaal rijp is, omdat als zij zich volledig laten zien: parnassia. Want dat betekent dat er dingen gebeuren die mensen nog helemaal niet begrijpen. Gebeurt nu ook wel, er zullen zat mensen zijn die dingen zeggen, en dan is de reactie; die spoort echt niet. Omdat het vaak dingen zijn die niet goed te begrijpen zijn, en mensen willen alles begrijpen. Zoals vorig jaar iedereen mee door de poort naar de nieuwe aarde: petje af, had ik niet gedaan vroeger…

Klinkt apart als je het niet kan begrijpen… ja ik snap mensen die zeggen: “waar is ze uit ontsnapt”. Slapend een inwijding… ook. Is ook wel logisch dat als je doorgeeft vanuit de kosmos, is een eitje (ook voor mij) maar het vertalen, dat is het grootste probleem . Elk woord wat gezegd wordt een dusdanige trilling te geven dat het binnenkomt. Wat je er mee doet dat is aan jou. Maar het blijft hangen, elk woord komt binnen en gaat je cellen in, of je het laat ontwikkelen is aan jou, jouw verantwoordelijkheid. Mijn verantwoordelijkheid is om het te vertellen, dit is wat er gezegd moet worden. Vraag: als ik het goed begrijp- komt het niet binnen in woorden, maar direct in je ziel? Antwoord: ik krijg het in een weten, maar niet exact de zinnen.

Groep: mijn man had een vriend en die is overleden, mijn man vertelde dat hij tegen hem heeft gepraat tijdens slaap. (en hij is helemaal iet zo bezig met spiritualiteit). Hij wist niet meer de woorden, maar ‘t voelde goed. En het licht gaat de hele tijd aan en uit, autodeuren gaan open en dicht, weet niet meer wat ik er mee moet. Reactie: je hoeft er verder niks mee te doen, hij maakt kenbaar dat hij er is, dus accepteren en ga maar door met je bezigheden. Als het noodzakelijk is dat je er wat mee moet, dan wordt het wel duidelijk. Wij denken altijd er gebeurt iets, we moeten er wat mee: ratio, uit je zen.

Essentie, zelfliefde… dus 2010, het leren herkennen van ware werkelijke liefde. Niet alleen voor jezelf, maar ook hoe voelt de liefde tussen twee stenen. Eigenlijk maakt het niet uit hoe de liefde zich manifesteert tussen wie of wat, in welke vorm minder of meer intens. Als je jezelf opent en je kunt het toestaan dat de energieën die dit jaar door ons heen gaan je werkelijk bereiken, dan kun je dus daadwerkelijk de ware werkelijke liefde voelen tussen alles. De eenheidsliefde, zelfliefde vanuit het kosmische. Er is maar 1 soort liefde, werkelijke liefde. Wij hebben er verschillende vormen aan gegeven kinderen, ouders, partner. Je ervaart het anders, maar noemen het zelfde. Verschillende soorten liefde bestaat niet. Wij hebben gecreëerd houden van kinderen voelt zo, van ouders zo en partner zo. Al die levens hebben we dat vastgezet, het moet niet uitmaken of het je kinderen, buurman of een steen is. Eigenlijk is alle liefde die je voor alles zou moeten voelen hetzelfde. Wij hebben het in onze ervaring zo neergezet. Op die ervaringen baseren we nog steeds onze ervaringen.

Vraag: dus daarom kennen we die liefde niet? Reactie: nee. Omdat het zo is vastgezet, dat we verschillende soorten liefdes vast zetten en wij daardoor niet in staat zijn om werkelijke liefde te voelen. Dus loslaten om ruimte te maken voor het voelen van werkelijke liefde.
Je hoort vaak mensen zeggen van mijn kinderen houd ik onvoorwaardelijk, maar dat zeggen we vaak niet van iemand anders, waarom zeggen we dat bij onze kinderen? Omdat dat we dat hebben meegekregen.
Ik heb het over het energetische. Het zielsverband met degene naast je en je kinderen zou exact hetzelfde moeten zijn, eitje, zaadje kindje, dus is het iets van ons 2en dus voelt het anders, dit is een overtuiging die je al eeuwen meeneemt.
Vraag: dan is het niet mogelijk om echte liefde te ervaren. Dat is bijna niet te bereiken. Reactie: vb. ik heb in mijn leven heel veel mensen in mijn huis gehad, schoonkinderen, vrienden van mijn kinderen, op het moment dat die kinderen in mijn huis kwamen wonen, dan waren het op dat moment mijn kinderen. Vraag: maar als ik zou moeten kiezen tussen een kind wat ik geadopteerd heb en het kind van die vrouw die ik beiden niet ken, kies ik toch voor mijn geadopteerde kind. Dus als zij naast je staat met haar kind is het anders dan wanneer ik het kind heb geadopteerd. Wat is er anders? Omdat het ene kind toch echt van de andere is. Vraag: ik zou er moeite mee hebben om van een tafel te houden. Reactie: waar denk je dat dit uit bestaat, deze tafel? Uit energie, dit is alleen een lagere energie, hoe lager de trilling hoe vaster, hoe hoger de trilling, hoe ijler. Liefde koppelen we z]vaak aan een persoon. En niet aan een tafel.

Wees je bewust dat alles energie is. Vind er een balans in. Wordt niet idolaat van elk papiertje. Maar in balans. In 2010 daar niet in doorschieten. Wel beseffen dat je nog steeds met het aardse moet dealen. Als je alles bewaart, kun je je huis niet meer in. Bv als je auto total los is, besef je dat je wel van je auto houdt, die materie heeft een ervaringsgevoel bij je opgewekt, dan komt er van alles los. Dat gevoel passen we aan aan wat we gewend zijn, hoe we alles ervaren hebben, in de 5e dimensie moeten onze ervaringen uitgezuiverd worden. Blijven we in de overtuiging van oude levens, dan zullen we nooit werkelijke liefde kunnen voelen. De ervaringen zullen ons altijd belemmeren, dit zijn overtuigingen. Zoals menig ouder zou zeggen, dit is mijn kind. Ja, maar het is alleen genetisch. Maar wat betekent mijn kind? Hoeveel ego zit daarin. Als de buurman zou zeggen, jij bent mijn eigendom, zeg je ook ‘pleur op’. Maar je eigen kind, eitje, zaadjes, is mijn kind, toe eigenen. Maar wat eigen je jezelf toe. Als je beseft dat het niet jóuw kind is mag je dan niet zeggen het is jouw kind? Ja. Maar het MIJN kind zo ervaren levert veel drama op. De ouders denken het leven van hun kind te gaan bepalen. Komt voort uit eigen frustraties vanuit het verleden (bv dokter, muzikaal, sociaal sporten etc.), alles. Ook gezond eten. Waarom zijn jongeren zo gefrustreerd, zelfmoord pogingen, internet scènes, zelfsnijding, daar wordt zo’n druk op uitgeoefend, omdat de ouders denken het recht te hebben om te bepalen wat het beste is voor hen. Je probeert ze wel een leidraad te geven, maar niet vanuit egoïsme. Ook door maatschappij. Omdat JIJ denkt vanuit arrogantie dat jij het pad voor je kind kunt bepalen. Kun je ook niet voor je buurman bv, dus ook voor je kind niet. Maar als ouders meen je dat wel te kunnen. Maar ze hebben hun eigen pad. Bv 2 studerende kinderen en 1 niet, gaan ze tegenin: hoe kan dat nou? Die andere hebben een goede baan en 1 ontspoort, hoe kan dat nou? Alle 3 dezelfde opvoeding, dezelfde blokkades en patronen gezien. Hoe kan dat? Omdat de ene ziel het ene pad kiest en de andere niet. 9 van de 20 ouders accepteren dat niet en maken alles erger. Kind kan zijn pad niet lopen en word ongelukkig. Maar wij kunnen het niet verkroppen. Als ouders wil je het begrijpen en ga je manipuleren. Doe je ook als mens. Je manipuleert heel vaak.

Bv: ouders hebben alles gekocht voor hockey en kind laat zich niet manipuleren, dus ouders beseffen dat ze niet hockey wil en haar laten. Ze heeft zo iets aangereikt en ouders geloven dat ze goed terecht komt. Je hoeft je sowieso niet druk te maken of ze goed terecht komt. Ook al wordt ze junkie, als dat haar pad is…

Ouders zijn vrij en laten hun kinderen in alles mee beslissen etc. schoonouders zijn het daar niet mee eens. Kinderen zijn gewoon brutaal tegen schoonouders. Je kunt ze dan wel vertellen dat er ook grenzen zijn. Ouders zien dit nu als consequentie van opvoeding. Wat is nu je grens. Let op waar vanuit je een grens trekt. Waar gaat het bij jou om. Waarom zeg je dat ze iets niet mag zeggen? Het hoeft je niet te raken wat een kind zegt. Het raakt de moeder als het kind wat fout zegt, terwijl een kind niet eens weet wat het betekend, je kunt wel zeggen dat je die taal niet in huis wilt horen, maar het hoeft je niet te raken.

Pauze

Als je met deze energie te maken krijgt en die steeds sterker wordt als je dan niet geconcentreerd bent, ben je het kwijt. Als je even afgeleid wordt ben je het kwijt. Kan wel eens een grote gemiste kans zijn. De energie gaat nu zo snel langs elkaar heen. Lage trilling gaat veel langzamer, hoe hoger, hoe meer het door elkaar gaat. Je moet nu echt alert zijn anders mis je iets wat essentieel is om het andere te pakken. Ben je overtuigd dat je zo geconcentreerd bent? Dit is een andere concentratie. Iedere keer voelen, de essentie. Soort rollercoaster, als dit alleen maar zo door gaat, dan denk je wel eens, genoeg. Concentratie weg.. gemiste kans… jammer.

Als je het gevoel hebt dat iemand niet meer bij je past, en je het gevoel hebt dat je toe wilt eigenen. Dat is hetzelfde. In andere landen is het heel normaal dat we meerdere mannen of vrouwen hebben. Doordat wij de ervaring hebben vanuit het verleden, dan hebben we het idee dat kan niet, en dan accepteren we het niet. We hebben de ervaringen dat het niet hoort, dit hoort niet, jij bent van mij, want wij hebben elkaar trouw beloofd. Dat is wel moeilijk, want eeuwen lang hebben we dat gecreëerd, we hebben onszelf belemmerd. Ook daarin, je kinderen, je partner, ja, maar het is familie . We moeten bij elkaar zijn, want het is familie, omdat het familie is? Maar dat zien mensen niet zo, omdat het ingeburgerd is, o, dan is het weer kerst, daar gaan we weer. Waarom vinden mensen het zo moeilijk? Omdat we het ons hebben opgelegd. We gaan t liefste op vakantie, dan hebben we geen verplichtingen. Als je het niet zo voelt dan vind je het misschien niet erg om naar familie te gaan, omdat je het niet vast hebt gezet. Ook al had je andere dromen voor je kinderen, dan laat je het wel los, je kunt wel zeggen volgens mij ga je de verkeerde kant uit en laat het bij het kind. Wij als ouders kunnen er niet mee omgaan als het kind op z’n bek gaat, wij kunnen er niet mee omgaan, het gaat helemaal niet om het kind, en dat willen we voorkomen, we doen het voor het kind. We zeggen/denken, we doen het beste voor het kind. Nee, we doen het beste voor onszelf, als je kind gelukkig is dan ben ik gelukkig, dan is het geen zelfliefde, dan word het geplaatst onder het mom van, het is het beste voor het kind.

Bv: We zijn gaan scheiden en beseften dat er best nog wel andere mensen geschikt zijn voor de ander. Antwoord: ja, dat kan toch ook, doe wat goed voelt voor je. Vraag: Je hebt afgesproken dat je trouw bent aan elkaar, en als er wat gebeurd dat je het dan vertelt. En dan buiten dat het niet gepland is en dat het je overkomt. Je kunt dan de plicht hebben om dat te uiten tegen elkaar, dat moet je wel afspreken met elkaar. Elk koppel zal daar zijn eigen gevoel bij hebben, belangrijk is dat je op een lijn zit, en niet omdat de buitenwereld vind hoe het moet. De feestdagen worden gezien als verplichting dagen. Sommige mensen hebben daarom weerstand daartegen. Dan kunnen mensen het niet meer zien als iets moois. Je kunt ook op andere dagen genieten van elkaar. Door de Bijbel hebben mensen er een speciaal gevoel bij en een betekenis. Maar mensen zijn bezig met cadeautjes, en waar het werkelijk om gaat, word niet meer gevoeld, dat zou niet hoeven. Vraag, mensen zijn eenzaam met de kerst? Media, er wordt een plaatje getoond van mensen die helemaal gelukkig zijn, in films, reclames en dat soort media. In het echt, gaat er drinken om kinderen die verveeld zijn, maar dat word niet getoond. En als je dan alleen bent met de kerst, dan is het gevoelsmatiger nog ‘alleener’.

Alles waar het om draait in 2010 is alles wat er afspeekl op aarde, dat is je eigen creatie. Het stuk bewustwording. Als je naar de gebeurtenissen kijkt in de wereld, elke gebeurtenis is een spiegel van jezelf. Vanavond was er op tv, dat van die verkoolde lichamen, in een auto lagen 2 jonge mensen uit België, een meisje van 18 jongen van 20, door een leraar. Mensen zeggen Jezus wat een crimineel, wat een afschuwelijke daad. Wat is de weerspiegeling van jezelf, je kunt je een voorstelling maken dat het je kind is die in de achterbak ligt. De essentie is wat zegt dit voor mij, wat is de essentie van deze gruwelijke daad? Wat kan ik daarmee, in mijn persoonlijke leven. Vraag: wat betekent het dan voor mij? Reactie: Het gaat er niet om dat ik je vertel wat de essentie is voor jou, maar dat je bewust word dat elke gebeurtenis op aarde, dat is de bewustwording van ons. Alles wat niet vanuit pure liefde is dat veroorzaakt dit soort dingen, Tsunami, busongeluk, dat is een afspiegeling van onze gedachten. Wij zijn net zo verantwoordelijk voor deze daad. Dan kun je denken, ja maar ik ben een goed mens ik doe dat soort dingen niet, wij hebben het veroorzaakt, door onze creaties, dit veroorzaken we zelf. Je kunt de schuld niet bij een ander leggen. Fysiek doen we het niet, alleen energetisch doen we hetzelfde.

Je moet beseffen dat alles wat er gebeurt, jij bent net zo verantwoordelijk, ook al was je er niet fysiek bij. Ben ik net zo verantwoordelijk voor de scheiding van mijn ouders? Ja, ten dele wel, maar wij allemaal. Invoelen op wat achter de moorden zit, op het moment dat jij je een belemmering op legt van wat een moordenaar, dan zul je nooit de essentie voelen. Omdat je je handen er van af trekt. Dat doe je omdat je jezelf buiten situaties plaatst, al ben je net zo ‘schuldig’. Massahysterie, oorlog, op het journaal, energie blijft hangen? Ligt er aan hoe je er naar kijkt, het journaal spiegelt. Televisie merk ik minder, kijk dat niet (Eric) blokken voor een deel, balans in vinden, kijken en beseffen dat ze heel mooi zijn want brengt bewustwording bij veel mensen, groter geheel zien en ander ervaringsgevoel. Er is geen slecht en goed, er is alleen wat is. Wij zetten stempel vanuit ervaring op goed en slecht. Er is nog een verschil tussen goed en slecht. In 2010 werken aan geen verschil tussen goed en slecht, alles is wat het is. Creatie van onze eigen overtuigingen zorgen voor goed en slecht, wij hebben dit gecreëerd en proberen het los te laten zonder beeld van onze ervaringsgevoelens.

Dan kun je ook ontlopen je moet juist kijken, juist het kijken naar nare dingen zorgt ervoor dat je het kunt relativeren, op het moment dat je het buiten sluit dan is het makkelijk. En licht sturen naar iets moois is een eitje. Het donker is anders. Er is geen goed en slecht, het is.
Het is.

Kun je naar iedere crimineel licht sturen? Ja, natuurlijk.

Kun je naar iedereen energie sturen? Als er maar geen ego bij zit. Als het voelt dat je het niet moet doen en wel doet, is het ego, bv even het duister verdrijven met je lichtbundel. Als je niet luistert krijg je de klappen. Het ligt aan je intentie, als je naar een crimineel licht moet sturen omdat je denkt dat het hoort, klopt het niet, geen zuivere intentie, als je stuurt naar de liefdevolle ziel, is het goed. Dan is het altijd okay. Niet vanuit ego, kijk mij even licht sturen, is niet okay.

Bv: iemand had de gordijnen aangestoken in de kamer van onze dochter, en we zijn daar lang boos op geweest, toen zei iemand vergeef het hem, laat het los. Toen bedachten we dat we toch wel beschermd waren en dat het zo bijzonder is dat wze het doorstaan hebben. Als je dus in 1e instantie niet oordeelt en verwijt, hoef je niet te vergeven. Vergeven bestaat helemaal niet er kan je niets aangedaan worden. Wij hebben de ervaring bij vergeven erbij gedaan, heel nobel, zo van, wij kunnen vergeven. Maar er valt niets te vergeven omdat alles okay is. Er valt niets te vergeven. Bv als je verkracht wordt moet je niet oordelen want daarvanuit ga je misschien een poging doen om te vergeven. Waarom overkomt die situatie jou en niet iemand anders. Wat doet het met jou en waarom met jou en wat kun je ermee. Dat je boos bent etc., dat is menselijk. Het gebeurt niet zomaar. Waarom vallen er 3, 2 breken hun nek en de andere leeft niet. De een moet dat meemaken en de andere weer wat anders.

Nu met bepaalde situaties kun je zien en voelen wat het je heeft gebracht, waar je toen helemaal niet over nadacht, nu kun je dat gelijk beseffen. Pak de essentie, zelfliefde, zuiverheid. De essentie van de situatie heeft te maken met de essentie van je werkelijke bestaan. Zijn allemaal zelfliefde uiteindelijk. Eerst kijken naar de essentie van de situatie want die triggert jou. Maar er gaan er eerst een paar aan vooraf, je hebt nog wat te schillen en je leert je zelf daardoor heel goed kennen. Dan snap je waarom je die zelfliefde niet kunt voelen en je dus jezelf niet…

Als je ervoor staat wat doe je in de situatie als iemand in elkaar geslagen is. Dan is dat ook jouw verantwoordelijk. Wat doet het met jou, moet je ingrijpen, dan doe je dat. Maar dat kan ook zonder de oordelen. Je kunt ingrijpen om ook de misdadiger ergens voor te behoeden en ook het slachtoffer. Men veroordeelt het als, dat is slecht, omdat men niet bewust is dat wij die situaties veroorzaken. Je moet wel begrijpen hoe het gaat, zo'n man heeft blokkades, patronen etc.. door elke negatieve gedachte komt het ook bij hem, oordelen ook, dus hij wordt daardoor gevoed. Op een gegeven moment barst hij en doet dit soort dingen. Je moet je bewust zijn dat het gebeurt, je moet er vanaf dat iets goed of slecht is, je bent net zo verantwoordelijk. Het gaat om een stuk bewust worden. Bv als je aan een touw gaat trekken en het breekt dan ben je de essentie kwijt want het moest een heel touw zijn. Als je alles gaat uitdenken dan verlies je de essentie. Wat je op zo’n situatie doet is aan ieder zelf. Je kunt ook het grote geheel erachter zien en daar vanuit iets doen. Kun je niet van tevoren bedenken. Eerst invoelen waarom doet iemand dit. Niet beredeneren waarom dit en dat. Misschien moet jij wel vanuit jouw ziel er wat mee doen, bv aangifte, maar dat wil niet zeggen dat jij het daardoor beoordeelt, de essentie van dit alles is dat je je bewust wordt van de essentie. Alles wat je overkomt, is je eigen creatie. Vraag: kanker creëer je dit zelf?het kan karmisch zijn en dan neem je het mee. Of het achterliggende stuk ga je niet goed mee om. Of de mensen om je heen hebben daardoor een stuk bewustwording nodig. Het kan toch ook omstaan door hoe je met je lichaam omgaat? Dat is de emotie die erachter ligt. Je kunt nog zo gezond leven, die vergeten de balans. Het is moeilijk als je heel gefocust bent op de fysieke gezondheid want dan ga je niet met het emotionele gezonde om. Het grote probleem is wij onszelf hebben overtuigd dat iets ons overkomt, dat als we dit en dat niet en wel doen kunnen we voorkomen dat… Etc.

Voor jezelf zorgen vanuit zelfliefde is geen echte liefde. Die moeten dan ineens bv alleen biologisch en kruidenthee etc. nemen. Kunnen doorslaan in iets en vergeten waar het in werkelijkheid om ging. Is dus geen zelfliefde dat doorslaan. Je moet jezelf ook wat gunnen. Je kunt ergens blij van worden doordat dat je overtuiging is. Als jij werkelijk naar je ziel luistert zul je jezelf ook gunnen wat je normaal niet eet, of niet gezond is maatschappelijk gezien. Bv veel suiker. Wetenschappelijk is dat niet goed.

Voedsel neem je voor energie, juiste manier eten met aandacht is belangrijk (Iwona) chocola met goede intentie? Voedsel is materie dat kun je gezond maken met de juiste intentie, ik hou van groente maar is niet zo gezond ivm spruiten. In andere landen alleen maar rijst of bananen, voorbeeld water kristallen. (Emoto) Dat is ook met ons voedsel…

Mar: in het boek over wat voedsel met je kan doen, van de schrijfster Christiane Beerlandt, hoorn des overvloeds staat geheel duidelijk wat je ook eet, als je niet de overtuiging hebt dat het verkeerd en ongezond is, krijg je er niets van. Bijv. een hamburger eten en dan denken, dit is niet gezond: dan gaat het verkeerd. Ook met dik zijn? Ja, dan ook, bijv. bij acne, chocola, meer acne. Bij een overtuiging dat je van chocola acne krijgt, dan krijg je ook echt meer acne. Net zo goed kun je ook creëren dat je het eet en dat het niet zo is: dus creëer je het weer zelf. Amerikanen vet eten? Weinig mensen beseffen dat gedachtekracht bepalend is wat het met je lijf doet. Bv ik heb een Master gehad die opeens allergie had voor suikers, ik zei: "je hebt dat niet". Ik kwam tijdje later en vroeg hoe het ging: ze zei die heb ik niet. Ze had ook geen allergie maar zat in een overtuiging dat suiker het bij haar creëerde, dit kan een moment opname zijn. Op het moment dat je dat neerzet bijv. met pollen, dan kun je elk jaar weer last hebben van pollen. Dus als je denkt van eten word ik vet en dan kun je denken dat je niet vet word? Ja, maar weinig mensen kunnen dat, we hebben zo’n overtuiging dat vet voedsel dik makend is. Vroeger zeiden ze melk drinken is goed. In de loop van de tijd is er veel veranderd. Je zou kanker krijgen van deo, van mascara, en over een tijdje is dat weer niet zo. De mensheid zet keer op keer dagelijks bepaalde overtuigingen neer. Aan ons of we hierin mee gaan of niet, dit creëren we voor onszelf. Met voedsel en allerlei dingen. Roken? Dat is net zo, daar zit ook gif in . In elk stukje energie zit gif als jij dat denkt, als jij ervan overtuigd bent dat er gif in zit. Hoeveel mensen zijn er nu ingeënt tegen Mexicaanse griep, weet je hoeveel gif daar in zit. Waarom kijk je er niet naar? Ik ben longpatiënt, dus werd geadviseerd. Je wilt niet weten wat er in zit. Maar voor hem kan het toch geen kwaad, want hij denkt dat het goed is? Nee, je moet goed naar je ziel luisteren, hij gaat nu af op het werd geadviseerd om..., dus je denkt als leek laat ik het maar doen. Hele rimbam eromheen maakt dat iedereen er stampei over maakte. Hebben we gecreëerd… Is ineens ook weer weg. Waarom? Voor een heleboel redenen: trigger voor angst, paniek ,blijf je bij je eigen gevoel, keuze maken. Stel je hebt het gevoel dat je je kind niet in moet enten, wat voor gevoel van de maatschappij? De commercie, alles eromheen, wat is nou de werkelijke essentie van de creatie van de Mexicaanse griep als mensheid. Wij hebben als mens iets gecreëerd dat dit nodig was. Er word gezegd dat de industrie dit heeft gedaan. Zijn wij ook, de industrie, als mensheid. Wij zijn de oorzaak en veroorzakers van de zgn. Mexicaanse griep. Triggers en bewustwording die we krijgen is prachtig, paniek chaos drama. Geweldig had ook gewoon een andere griep kunnen zijn, mensen die ziek werden. Je kunt ernaar kijken, en denken, wat veel commercie… hebben wij gedaan, wij hebben er zo'n poeha van gemaakt. Wij hebben gecreëerd dat er veel geld naar toe gaat, en dit gaat dan niet naar andere dingen? Maar wij kunnen niet bepalen waar het geld naar toe moest… misschien is dat wel erg nodig geweest.

Waarom speelt het zo in het naseizoen, omdat de energie met ons bezig is, in deze periode. Dan zitten we in het verwerken en loslaten, ideale positie ook, om dit te creëren. Dan gaan we kijken, en dan is er zoveel commercie. Het gaat er uiteindelijk om dat alles wat er gebeurd in de wereld dat jij daar verantwoordelijk voor bent. Jij kunt wel met je stukje bewustwording,  erkennen dat jij verantwoordelijk bent.

Overal ben je verantwoordelijk voor, als je die verantwoordelijkheid durft te pakken, dat is een enorm iets, want je kunt niet aan alles iets veranderen, dat geeft weer frustratie.

De essentie blijft, zoek vanuit de essentie naar de ware essentie. Zoals zelfliefde, essentie, uitzuivering. De gebeurtenis, heeft een essentie.

Vraag: als je iets gaat mankeren, is dat omkeerbaar? Ja, als je boven hebt beslote, dat het iets brengt in je omgeving, dan kan het zo zijn dat je het pad doorloopt en gewoon ziek blijft. En als je een pad in bent geslagen en je word je bewust dan kunnen er zogenaamde wonderen gebeuren. Dat betekent eigenlijk dat je ziekte een zijlijn was, en dat die er wat mee te maken heeft.

Dit was het voor deze keer, doe wat moois met deze woorden, lees de tekst nog eens door dan inegreert het nog beter.