Contact metje gids, 17-12-2009
vorige levensgidsenvorige levens

Je hebt een hoofdgids en daarnaast kun je wel 30 hulpgids hebben. Vanavond is er een gids aanwezig die op dit moment het hardst met je bezig is. Je krijg op deze avond sowieso de naam van die gids. Want ik weet niet of ik er aan toe kom om iedereen aan de beurt te laten komen.
De ene gids helpt je met je onzekerheid de ander met keuzes maken. Ze geven je van alles aan, en aan jou wat je ermee doet, of je ernaar luistert en ernaar handelt. Je gids weet wat je van plan was te doen dit leven. Hij of zij leid je daar heen waar je je niet meer bewust van bent.

Vraag: hoe weet je dat het je gids is of je je intuïtie? Antwoord: vaak is er geen verschil. De gidsen zijn er ook beschermen. Zij staan symbool voor wat jij in je ziel weet. Het is onbewust en word zo bewust gemaakt. Vaak is het wel handig om te overleggen met je gids. Soort hulpmiddel. Iets wat zomaar binnen komt zijn je gidsen en ook dus jezelf. Je gids verbond zich met jou.
Het maakt niet uit of iets vanuit je ziel komt of vanuit je gids, ga je daar niet te veel op focussen, anders ben je daar alleen maar mee bezig.

Vraag: ik praat hardop, maar dan hoor ik niks. Antwoord: stel je hebt een vraag. Dan ga je rustig zitten of liggen, maak je hoofd leeg. Het  eerste antwoord wat komt is je antwoord. Stel je vraagt wat moet ik morgen gaan doen. En je krijgt als antwoord, rood. Dan kan het zijn dat je rood aan moet of dat je rode rozen moet kopen.

Het kan zijn dat je het antwoord gek vind. Maar leer om het te accepteren. Het vertrouwen in de antwoorden die je krijgt. En laat dat integreren. Denk niet bij de antwoorden, nou daar kan ik niks mee en dat je er dan niks mee doet. Het kan ook zijn dat je geen antwoord krijgt omdat het niet de bedoeling is om het te weten.

Vraag: wat zijn gidsen? Zielen die klaar zijn, het zijn nooit overledenen. Die kunne wel beschermengel worden. Gidsen zitten o neen hogere energie. Dat is nodig omdat we als mens star zijn. Moeilijk om daar doorheen te komen. Een gids is vol liefde en probeert je je eigen pad te laten lopen. Machteloos gevoel voor een gids, maar dat hebben ze niet. Omdat ze geen emoties hebben.

Als mens kun je het gevoel hebben dat je constant tegen een muur loopt.
Vraag: hoe spreek je je gids aan? Antwoord: dit moet je zelf voelen, kan bij naam. Soms is het handig om een naam te hebben en die krijg je vanavond. Maar het is niet nodig.

gidsen

Voorbeeld van een sessie:
Ik voel boosheid vanwege onrechtvaardigheid omdat de dingen andere zijn gegaan dan dat je had gehoopt. Die boosheid heb je vast gezet en de gids helpt je om dit los te laten. Dit is een mengsel van verdiet en respect voor je zelf. Dat je werkelijk mag zijn wie je bent. Deze gids Fito communiceert via je dromen, als je je dromen wilt op gaat schrijven dan word je je steeds bewuster, al schrijf je maar trefwoorden op. Dan integreert het ook beter.

Vanuit een goede aarding neem je de juiste beslissingen die goed voor je zijn. Dan ben je meer in balans. Vanuit zelfrespect is het belangrijk dat je goed op je aarding let. Vanuit een goede aarding zul je minder snel in een emotie schieten.

Visualisatie: denk aan een schoen die is breed, dan sta je met beide benen op de grond. Als je een punt hebt sta je stevig met beide benen op de grond. Als je een punt hebt dan sta je als een tol te tollen. Visualiseer dat je schoenen breed zijn. Maak die punt weer breed. Een bredere basis.
Voordat je een ruimte in gaat moet je je goed afsluiten. Zodra je dat vaker gaat doen, word je je steeds bewuster wanneer je uit je aarding gaat. Iedereen begint met een brede basis.  Je verliest terrein, door emotie, dan kun je daarna weer en een punt te zijn, dan sta je in je kracht. En hoef je daarna geen space in te nemen, dan ben je de space…